Piilolinssi-info

Värillisten piilolinssien vaikutus eri värisiin silmiin

Vaikka värillisten piilolinssien lopullista vaikutusta silmiin on hankala sanoa ilman optikon suorittamaa piilolinssien sovittamista, voidaan niiden vaikutuksesta sanoa kuitenkin jotakin yleistä. On kuitenkin muistettava, että silmän oma värin lisäksi myös tummuusaste vaikuttaa lopputulokseen.

Mitä vaaleampi silmän oma väri on, sen helpommin sen väriä saa muutettua. Vaaleansininen, vaaleanvihreä tai harmahtava silmä saadaan muutettua piilolinsseillä yleensä lähes minkä väriseksi tahansa.Värillisellä linssillä voidaan helposti korostaa myös silmien omaa väriä.

Tummansiniset, tummanvihreät, harmaat sekä vaalean ruskeat silmät ovat jo hankalampi muuttaa toisen värisiksi. Tummasilmäisen kannattaa ehdottomasti valita iirisväritekniikalla, eli niin sanotulla opaque-värjäyksellä valmistettuja linssejä ( Huom!! Kyseisiä piilolinssejä on saatavilla vain optikkoliikkeistä ). Valitettavasti kyseiselläkään tekniikalla tummasilmäinen ei saa itselleen aivan vaaleita silmiä. Muutos ei myöskään ole koskaan yhtä suuri tai luonnollisen näköinen niin kuin vaaleasilmäisellä.

Värillisten linssien kanssa tulee muistaa, että mustuaisen kohta on värjäämätön. Oman mustuaisen koko ratkaisee tuleeko tästä värjäämättömästä kohdasta silmien oma väri esille.

Piilolinssinesteen käyttö – muista nämä!

Värilliset piilolinssit vaativat huoltoa aina käytön jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että linssi laitetaan linssinesteeseen suojattuun piilolinssikoteloon. Piilolinssinesteessä linssi puhdistuu ja sen ominaisuudet hieman palautuvat kosteuden ollessa optimaalinen. Usein piilolinssinesteen vaikutuksen huomaa käytössä ihan konkreettisesti. Aamulla kun laitat linssit silmiisi, tuntuvat ne hyviltä silmissä ja voi olla, että jopa täysin huomaamattomilta. Illalla puolestaan, jos linssit ovat päässeet hieman kuivumaan, voi linssin reuna hieman haitata silmiä.

  • Ennen kuin kosket silmiisi, muista aina pestä kätesi kunnolla
  • Varmista vielä käsiesi puhtaus: vältä kosteuttavia saippuoita ja nukkaavia pyyhkeitä
  • Poista linssi silmästäsi optikon ohjeistamalla tavalla
  • Aseta linssi kämmenesi pohjalle – tee pieni kuoppa kämmeneesi niin ettei piilari karkaa
  • Tiputa linssille pari tippaa piilolinssinestettä
  • Aloita piilolinssin hierominen - ole hellä ja käytä kevyttä kosketusta
  • Huuhtele se vielä kerran ennen kuin asetat sen yöksi linssikoteloon
  • Kun laitat linssit takaisin silmiisi, huuhtele ne vielä kertaalleen
  • Linssinesteet eivät välttämättä säily viimeiseen käyttöpäivään asti avattuina. Lue siis ohjeet tarkkaan linssinestepurkin kyljestä. Vanhan nesteen käyttäminen on huono idea